Een verstopping

Wat is er nog vervelender dan een verstopping in huis. Het gebeurt altijd onverwachts en op een moment dat je het niet kunt gebruiken. Op een bepaald ogenblik kom je erachter dat je een verstopping hebt wanneer bijvoorbeeld de gootsteen, wc of het bad niet meer leegstroomt. Wat dan? Dan kan je het gaan proberen te verhelpen.

Oplosmiddel

Je kan voor een gootsteenverstopping een gootsteenontstopper gebruiken. Dat is een middel dat gebruikt kan worden om ervoor te zorgen dat het weer goed kan doorstromen. Wanneer dat echter niet helpt dan kan je ook mechanische middelen gebruiken. Ook kan je een loodgieter benaderen.

Loodgieter
Wanneer je het zelf niet aandurft kan je een loodgieter inschakelen. Zij weten precies wat ze moeten doen en hebben ook de juiste middelen die nodig zijn om de verstopping te verhelpen. Een verstopping hoeft niet altijd in huis te zitten maar kan ook in de afvoer naar de straat zijn. Dan heb je speciale hulpmiddelen nodig. Zij kunnen de leidingen, onder hogedruk, schoonblazen. Eerst zal men dan een gat graven om bij de juiste leiding te kunnen komen. Daarna boren ze vaak een gat van ongeveer 10cm in de buis en voeren de slang in met het blaasgedeelte. Wanneer de leiding is doorgeblazen en de verstopping is verholpen halen ze de slang met de blaaskop uit de leiding en dichten het gat weer af. Vervolgens zullen ze het opengemaakte gat weer netjes afdichten. Omdat hier nogal wat werkzaamheden voor nodig zijn is het belangrijk dat je vooraf een geschatte richtprijs op laat geven. Precies kunnen ze het vaak vooraf niet aangeven omdat ze niet weten waar de verstopping zit en hoe men hem moet verhelpen. Toch zijn zij de juiste personen wanneer je een verstopping hebt die snel verholpen moet worden.

Soorten ontstoppers

De gootsteenontstopper (Plopper) kan goed worden gebruikt bij een gootsteen die verstopt zit. Het is een zuignap op een steel. Door de plopper op het gat te plaatsen van de afvoer kan men de afvoerleiding een onderdruk geven door hem op en neer te bewegen. Hierdoor zal de verstopping vaak loskomen en zal de leiding weer goed doorspoelen.

Ontstoppingsveer
Bij zwaardere verstoppingen kan men de ontstoppingsveer gebruiken. Deze bestaat uit een spiraalveer met klauwtje of boorkop en een draaiende handgreep. Ze zijn in verschillende diktes en lengten te verkrijgen. Ze worden afgestemd op de dikte van de leiding. Wanneer je de veer wilt gebruiken zal je hem in de leiding moeten brengen. Ga je vervolgens aan het handvat draaien dan zal de veer verder de leiding ingaan. De kop van de veer die voorzien is van het klauwtje zal de verstopping losmaken.

Chemische ontstopper
Wanneer we een verstopping hebben dan zullen we eerst de chemische middelen gebruiken. Ze zijn meestal op basis van natriumhydroxide of zwavelzuur gemaakt. Dat kan een vloeibare substantie zijn maar ook in korrels. Door eerst de korrels in de afvoer te gieten gevolgd door kleine hoeveelheden koud water zal er een chemische reactie ontstaan. Het is vaak een zeer bijtende stof zodat je uit moet kijken dan je het niet op je lichaam en zeker niet in je ogen krijgt. De vloeistof kan namelijk gaan borrelen. Haren en verzeping zullen snel oplossen. Ze worden ook zacht vloeibaar zodat ze gemakkelijk doorgespoeld kunnen worden. Gebruik geen verschillende stoffen door elkaar want je weet nooit wat dan de uitwerking ervan zal zijn. Bij hardnekkige problemen is het verstandig een loodgieter in te schakelen.

Verstopping van leidingen

We horen graag van je

ADRES

Straat 8
5738 NH Deurne

ALGEMEEN

KvK: 123456789
IBAN: NL42 RABO 0123456789

TELEFOON

123 456789

EMAIL

info@loodgieterspecialisten.nl

logo loodgieter specialisten